onsdag, maj 21, 2008

utan en susning...(fråga ang hallen)

Vad ska vi göra med/i hallen?

Vår hall ser ut så här:

Vi har alltså en låg billybokhylla med
trädörrar utmed en vägg, se bild nedan:

Där kommer ju varken bokhyllan,
väggen eller vi till sin rätt...

En bild på hängarhörnan (som vi kallar den):

Så vad gör vi med den?
Klädhängeriet kanske funkar just just nu
men inte framåt vinterhalvåret.

8 kommentarer:

ikka sa...

Det kanske går att göra hyllan vägghängd för att få upp den en bit? Och hur gick det med era sko-skåps-funderingar? Den där hänghörnan ser ut att skrika "här ska det stå en pall som fantasifamiljen ska sitta på när de knyter sina skor!". Så då blir ni kanske tvugna att sätta krokar på andra sidan hallen... Som skulle kunna sitta under hyllor, där boxar med vintervantar i kan stå... Så, nu har jag öst ur mig mina spontana tankar! puss kram!

Anonym sa...

Jag skulle föreslå att ni bygger in en jätteförvaring på den väggen. Ta bort hängarna som sitter där idag och på den andra väggen i den vinkelnsom är där sätter ni en smal bokhylla som får ända upp en bit över dörrens höjd.I denna har ni lådor för nycklar, vantar, mössor, post, cykelhjälmar ... Sedan låter ni en hylla gå över dörren med "öppen" förvaring med lådor på för sådant som mer sällan används eller. På andra sidan dörren har ni en rejäl garderob för alla jackor och skor. Den skall vara hög, även denna övanför dörrposten. Jag la in en bild på hur jag menade här http://birkasbild.blogg.se/1211464361_bild.html

Anonym sa...

...och jag som inte fått tummen ur än. Men nästa vecka! Helgkram från G

Unknown sa...

Åh ikka!

Vi skulle ha en pall som finns i en del hissar...En sådan som är väggfast som man fäller ner, åh vad fint det skulle vara!

En kombination av Birkas excellenta idé med hyllor ovanför dörren och ikkas pallidé skall utformas i detta hem!

Men ikka och G, när kommer NI egentligen, kommer ni inte förrän inflyttnignsfestinbjudan kommer som ett sms i mobilen?

Svea sa...

Jag har en erfarenhet av att barn inte är sådär strålande på att hänga in kläder i en garderob... Några synliga hängare behöver varje familj som inte vill krisa varje gång man går ut i hallen. Mitt förslag är att bygga en stor garderob där den lilla Billyn (?) står nu, som går ända upp i tak, och ett skåp över dörren för förvaring (då kan ni bygga in proppskåpet. Proppskåp är till för att döljas!). I garderoben hänger mestadels av kläderna, men några hängare får avra kvar där ni har hängare idag, och några satta på barnens höjd. På väggen där det sitter en klocka (?), den mittemot garderoben, vill man inte ha något skåp, för då blir det alldeles för trångt. Där sätter ni två öppna hyllplan, för då kommer det kännas rymligt i alla fall. Hyllplanen ska sitta så högt att ni därunder får plats med två sådanadär fällutpallar! På den sista väggsnutten vid dörren klämmer du in tre små vägghängda korgar så barnen kan lägga sina vantar och mössor där de ska vara!

Unknown sa...

inte dåligt fröken förebild... :imponerad:
men var hittar jag pallarna, bygger jag dem själv?

Svea sa...

Jag har sett sådanadär pallar på... hm, var det Designtorget? Pallarna kan man bygga själv, men fråga mig inte hur...

Unknown sa...

det lär ju bli bygga själv om alternativet är designtorget...